Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 862 niet laden

Actief 3 nog niet geheel uit winterslaap

Ondanks het feit dat HSC 2 vrij hoog genoteerd staat op de ranglijst, kon Actief aardig meekomen in het eerste bedrijf. Zo kreeg Kruisselbrink een klein kansje in het begin, maar zijn schot van afstand ging slechts rakelings naast. Na enig aftasten van beide kanten, bleek al gauw dat heren uit Hoogezand iets meer gelouterd waren, meer trainingsuren in de benen hadden en mer duelkracht bezaten.

Bij Actief ontbrak het met enige regelmaat aan ritme en rust aan de bal. De twee snelle spitsen van HSC maakten het de defensie van Actief vrij lastig. Maar door een aantal maal goed op te treden of te stappen voor buitenspel, bleef het slechts bij enkele speldenprikken. Hierbij moet genoemd worden Buchele na 1,5 jaar blessureleed zijn rentree maakte in het rood-wit en deed dit zeer naar behoren. Toch waren de grootste mogelijkheden voor de Eeldenaren: eerst was het Zwinkels die kon profiteren van een uitglijder van zijn directe tegenstander, echter zijn poging was te wild en ging over. Vervolgens kreeg Kruisselbrink een dot een kans na een te korte terugspeelbal, alleen wist hij de keeper niet te verschalken. Zodoende ging men de rust in met de brilstand van 0-0.

Met de wind in de rug zou Actief in de tweede helft meer de aanval op gaan zoeken, echter dit bleek een illusie. Want het eerste kwartier was zeer slap en zodoende ontstond er veel onnodig balverlies. Na een aantal knappe reddingen van doelman Aaldring, was hij op een onschuldig lijkende stuiterbal kansloos, 1-0. Toch werd er niet getreurd en ging men op zoek naar de gelijkmaker en was hier ook dichtbij. Alleen de treffer van Drenth werd afgekeurd vanwege buitenspel. De gelijkmaker kwam derhalve uit een standaardsituatie: een corner van Vos werd door de mee op gekomen Bouwman binnengeschoten in het dak van het doel (1-1). Lang kon er niet worden genoten, want binnen enkele minuten wist de thuisploeg het net weer te vinden. Actief gaf zich wederom niet gewonnen en kreeg ook mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst was het de ingevallen van Dijk die gevaarlijk werd, alleen hij speelde de bal te ver voor zich uit zodat de keeper kon ingrijpen. Niet veel later was het wederom Kruisselbrink die tot scoren kon komen, maar hij had teveel tijd nodig, het was niet zijn dag… In een alles of niets poging waarbij er één op één gespeeld ging worden, kreeg men de deksel op de neus waardoor uiteindelijk de eindstand van 4-1 werd bereikt. Volgende week mag er eindelijk wel weer eens gewonnen worden, het slachtoffer zal ASVB zijn….