Actief 2 start competitie met terechte overwinning op DTD

Actief 2 start competitie met terechte overwinning op DTD

Nadat Actief 2 zijn visitekaartje had afgegeven in de beker (3 overwinningen met een doelsaldo van 13 voor en 0 tegen) stond nu een sterkere tegenstander te wachten. In het eerste competitieduel van het seizoen was DTD de tegenstander op het sportpark aan de Burg. J.G Legroweg. De kenners onder ons weten natuurlijk dat de De Trije Dorpen bestaan uit Cornjum, Jelsum en Britsum. Vorig jaar een stugge maar voetballende tegenstander die bovenin meedeed en zelfs nog nacompetitie behaalde. Bovendien hadden de Friezen hun eerste duel reeds gewonnen, Actief was dus gewaarschuwd...

Vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat Actief niet de mindere ploeg was, integendeel. DTD gaf veel ruimte weg achter de verdediging en hier maakte de thuisploeg goed gebruik van. Met veel wijzigingen in de voorhoede wist men chaos te creëren in de defensie van de tegenstander. Zo kon Krohne een gaatje vinden en liep alleen af op de doelman, toen hij prompt van achteren werd neergehaald. Iedereen dacht aan het penalty, maar scheidsrechter May zag hier niets in. Het zat Actief niet mee in deze fase... Het volgende gevaar kwam uit een corner: de inlopende Wielenga kreeg de bal op randje 16 meter en schoot het leer snoeihard op doel. De Friese keeper had geluk dat de bal recht op hem af kwam en kon deze moedige poging met zijn vuisten pareren. Niet veel later dacht Krohne de score te openen, hij zag de sluitpost iets te ver voor zijn doel staan en besloot van ruim 40 meter te schieten. Helaas belandde de inzet op het dak van het doel in plaats van erin. Aan de andere kant had Actief relatief weinig te duchten, maar dat kan ook niet anders wanneer de gemiddelde leeftijd in defensie lag op 36,6 jaar. Aanvoerder Kruisselbrink was noodgedwongen een tweetal linies teruggehaald vanwege blessures bij Spijkerman en Buchele. De rossige krachtpatser stond hier zijn mannetje en hield de deur aardige dicht samen met zijn compaan Wijker.

Actief bleef rustig voetballen en had door dat het voor rust nog een gat kon slaan. De opkomende back Wirodikromo had een aantal goede voorzetten, helaas stond men voor de goal niet scherp. Het voetbalde wel makkelijker en had individueel meer klasse in huis. Dat bevestigde Boerma door eerst twee tegenstanders en vervolgens de keeper te omspelen, alleen zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Zo gingen de eerste toeschouwers al naar binnen voor een kop koffie, maar hadden dit beter kunnen uitstellen. Vlak voor rust kreeg Krohne het op zijn heupen en schoot vanaf een meter of 12 uit de draai, hier had de doelman niet op gerekend en liet de bal knullig tussen zijn handen doorglippen. Een terecht voorsprong voor Actief!

 In het tweede bedrijf zou je verwachten dat gasten getergd uit de kleedkamer kwamen om die late treffer voor rust onschadelijk te maken. En zo geschiede: direct moest van der Sluis redding brengen (bal kwam vol op zijn gezicht) en de inzet ging voorlangs. Een zeer belangrijke redding. Echter bleek dit ook het laatste wapenfeit van de gasten en kwam voornamelijk Actief eruit met scherpe counters. Eerst kreeg de ingevallen Hanekamp de bal op een presenteerblaadje, maar hij schoot voorlangs. Maar ook Boerma faalde van dichtbij. Toch kon hij niet veel later wel binnen schieten vanuit een makkelijk gegeven penalty. De gretige Krohne was vervolgens niet zelfzuchtig en gunde Boerma zijn tweede doelpunt van de middag. Toch gaven de gasten niet op en trachtte met lange ballen nog gevaar te stichten. Waar eerst Actief al een cadeautje kreeg, wees de leidsman nu weer om onnavolgbare reden naar de stip. Helaas kon van der Sluis geen heldenrol vervullen en eindigde dit duel in 3-1 overwinning voor Actief. Volgende week wacht direct al de kraker tegen Peize 2, hopelijk kan men deze goede vorm meenemen in de derby!

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90