Actief wint maar verliest trainer

B junior Tom Smid probeert de doelman van SVZ te verschalken. Zijn lob ging net over B junior Tom Smid probeert de doelman van SVZ te verschalken. Zijn lob ging net over Foto: Jan Willem van Bruggen

Actief won zondag de laatste competitiewedstrijd tegen SVZ met ruime cijfers. Maar belangrijker nieuws was dat de voetbalvereniging opnieuw op zoek moet naar een selectietrainer. Hoofdtrainer Marco Sanders liet de club vorige week weten toch niet door te willen gaan, ondanks het feit, dat hij begin dit jaar zijn handtekening zette onder een contractverlenging van een jaar.

Voor het bestuur viel de beslissing van Sanders rauw op hun dak. De nieuwe voorzitter Marcel Bos was niet gelukkig met het tijdstip waarop Sanders dit kenbaar maakte. Een week voordat de nacompetitie voor behoud in de Derde klasse begint, noemde hij 'heel ongelukkig'. De spelersgroep heeft het bestuur laten weten het seizoen graag met de trainer te willen afmaken.

De wedstrijd tegen SVZ was een niemendalletje, waarin niets meer op het spel stond voor beide teams. Voor Actief was het een goede oefening voor de komende nacompetitie wedstrijden tegen Vierde klasser Surhuisterveen, dat volgens de laatste berichten komende zondag hier eerst op bezoek komt. De wedstrijd was als uitwedstrijd gepland, waarna de thuiswedstrijd op Hemelvaartsdag plaats moest vinden. Maar daar zijn de velden in gebruik genomen door de organisatie van het Horecavoetbaltoernooi.

De Zeijenaren hadden een veredeld tweede elftal gestuurd, omdat enkele spelers er de voorkeur aan gaven naar Rotterdam af te reizen om daar een voetbalfeestje mee te maken. Na vijf minuten spelen stond het al 2 – 0 voor Actief door twee mooie treffers van Ermin Imelman. Bijna maakte hij in de tiende minuut de 3 – 0 en daarmee een heuse hattrick, maar de doelman van SVZ verstoorde dit feestje voor de jonge spits.

Na een half uur maakte Luuk Hanekamp de derde treffer, na een afgeslagen schot van Poelstra. In de tweede helft schoot tijdens een heftige regenbui Tom Smid de 4 – 0 binnen en maakte Cees Dijkstra de 5 – 0 via een fraaie vrije trap. Sanders wisselde daarna Smid, Hanekamp en Van der Hilst voor Drenth, Timmer en de 16-jarige Leon Buiter. Buiter, kleinzoon van Actief-icoon Bennie Matthijs, liet geen spoortje van zenuwen zien en voetbalde mee alsof het dagelijkse routine was. En af en toe zag je het voetbalkarakter van opa in hem terug. Mooi. Na de 6 – 0 door Bob Poelstra vond Actief het doelpunten maken welletjes en liet het SVZ in de slotseconde een eretreffer maken, 6 – 1.

Opstelling: Harms, Boerema, Koops, Pieters, Gorter; Hanekamp (Buiter), Dijkstra, Van der Hilst (Timmer); Poelstra, Imelman en Smid (Drenth)

Laatst aangepast op 22 mei 2017

Verantwoordelijk voor het creëren, bewaken en beheren van de communicatie-platformen waarop VV Actief zich uit.