Logo
Print deze pagina

Actief 1 haalt punt tegen Muntendam

Doelman Frank Harms van Actief plukt de bal uit de lucht Doelman Frank Harms van Actief plukt de bal uit de lucht Foto: Jan Willem van Bruggen

De voetballers van Actief kregen zondagmiddag Muntendam op bezoek. Op papier een sterke tegenstander, de ploeg staat, zij het iets geflatteerd, tweede op de ranglijst. In de praktijk speelde de door schorsingen en blessures geplaagde ploeg uit de Veenkoloniën zeer matig en nauwelijks in staat een fatsoenlijke aanval op te zetten. Dat het eindresultaat slechts 1 – 1 was, mag Actief zich vooral zelf aanrekenen. Het gebrek aan koelbloedigheid voor het doel van de tegenstander en een zwakke eindpass waren debet aan het gelijkspel.

De wedstrijd begon matig. De eerste kans was voor de gasten na een slippertje van doelman Harms. Mark Gorter schoot zijn doelman te hulp en voorkwam daarmee een achterstand. Vijf minuten later opende Actief de score via Ermin Imelman. Na een goede aanval over de rechtervleugel kwam de bal bij Meijering, die Imelman vrij speelde. De jongste aanwinst van de rood-witten bleef rustig en tikte de bal eenvoudig binnen, 1 – 0.

Daarna volgde tegenslag voor Actief. Centrale verdediger Mark Pieters verstapte zich en moest zich met een dikke enkel laten vervangen. Een aderlating, want Pieters is met zijn rustige en bekeken spel wekelijks een van de betere spelers bij Actief. Aanvoerder Cees Dijkstra zakte een linie en Wouter Huls kwam voor Pieters op het middenveld. Na ruim een half uur kreeg Actief een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Van der Hilst, de beste man op het veld, stuurde Luuk Hanekamp de diepte in. Alleen voor de keeper knalde Hanekamp recht op de vuisten van de doelman, die alleen qua omvang indruk maakte. Hanekamp had er dus verstandiger aan gedaan de keeper op snelheid te omspelen. In de tweede helft kwam Max Eimers op de linkervleugel in de ploeg voor Hanekamp en verhuisde Imelman naar de rechter vleugel. Het eerste kwartier bracht weinig vertier. Ballen werden over en weer ingeleverd en kansen ontstonden nauwelijks. Na twintig minuten kreeg Actief meer overwicht, maar de eindpass bleef onvoldoende.

In de 80ste minuut was Reinier Hagenauw dicht bij een treffer, maar zijn geplaatste lob viel op de bovenkant van de lat. Het onvermogen van Actief om de vele mogelijkheden uit te spelen hield de gasten uit Muntendam in de wedstrijd. Daarbij maakte Actief onnodig veel kleine overtredingen, waardoor Muntendam met vrije ballen toch het strafschopgebied van de thuisploeg kon bereiken. Onwillekeurig speelde dan toch de bekende voetbalwet door de hoofden van de supporters: als je de ballen er zelf niet in schiet, doet de tegenstander dat uiteindelijk wel. En zo geschiedde. Uit een van de vele spelhervattingen, deze keer een corner, viel de bal ongelukkig in de zestien meter, zo ongelukkig, dat hij via een van de Actief-spelers in de goal rolde, 1 – 1.

Actief had in de resterende minuten nog een fraaie aanval in petto, misschien wel de fraaiste van de middag. Max Eimers speelde zijn directe tegenstander knap uit en speelde Nick den Hamer vrij. Die dribbelde het zestienmetergebied binnen. Maar in plaats van zelf af te ronden speelde hij de bal naar Timmer, die voor Meijering in de ploeg was gekomen. Timmer had de wedstrijd moeten beslissen, maar zijn schot met het zwakkere rechterbeen gaf de sluitpost van Muntendam nog een kans. Een kans, die hij dankbaar met zijn linkervoet aangreep. Daarmee eindigde de wedstrijd met een aanval, die symptomatisch was voor de wedstrijd.

Actief had meer klasse in huis, maar het rendement was net als vorige week te laag. Opstelling: Harms; Huib Hanekamp, Hagenauw, Pieters (Huls), Mark Gorter; Van der Hilst, Dijkstra, Den Hamer; Imelman, Meijering (Timmer) en Luuk Hanekamp (Eimers).