Hoogmoed...

Vol goede moed ging Actief 35+1 op pad naar Roden om de laatste varkentjes even te wassen. De platte kar was besteld, de kantine al geregeld voor de kampioenspatat en een plekje in de prijzenkast was ook al gecreëerd. Wat kon er misgaan na 5 overwinningen en 1 gelijkspel in de voorgaande twee speelrondes?  Actief 35+1 zou na 3 jaar te hebben deelgenomen aan de 7 tegen 7 competitie eindelijk haar eerste titel binnenhalen en zou dat al in de één na laatste ronde doen. 

Dat pakte even anders uit...

Voortvarend werd afgetrapt en de allereerste kans werd al meteen benut 1-0 voorsprong tegen VEV67 35+ 6. We hadden hier de vorige speelronde met 5-0 van gewonnen dus maakten ons weer op voor een doelpunten festijn. Helaas: de rest van de wedstrijd kan omschreven worden als enorm veel gemiste kansen en twee counters die ons de kop kostten: 1-2 verlies. Na 5 minuten pauze en wat gemopper over en weer wachtte de volgende tegenstander: VV Roden 35+ 3 de nummer twee van de ranglijst. Wederom schoot Actief uit de startblokken en bleef het deze keer ook goed vasthouden; 5-1 winst met een aantal prachtige doelpunten. De kopjes stonden weer omhoog, en omdat Roden ook al punten had laten liggen tegen VEV67 35+ 5 konden we de titel alsnog veiligstellen tegen laatstgenoemde.

20 minuten later stonden we elkaar beteuterd aan te kijken na een letterlijk kansloze partij tegen de mannen uit Leek, 2-0 verlies. Er restte niets anders dan af te druipen naar de kleedkamer, de zonden te overdenken en de festiviteiten nog maar even uit te stellen.

Ja, het veld was klein (pupillen veldjes), het gras was slecht en de verlichting miserabel maar wij speelden ook bar en boos. Volgende week wacht de herkansing bij VEV67 in de laatste speelronde waar minimaal 3 punten gepakt moeten worden (maar waar we het eigenlijk aan onze stand verplicht zijn om de volle buit te pakken)

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat VEV67, omdat ze blijkbaar goed gedijen bij slecht licht en knollenveldjes haar prachtige kunstgras voor een weekend laat volgooien met klei en blubber en dat de verlichting in het kader van Think Green door spaarlampjes zal worden verzorgd, maar daar moeten we ons maar doorheen worstelen!

Vrijdag gaat het zeker lukken!

Mannen van de wedstrijd: Maurice en Richard

 

 

Lees meer...

Actief 2 boekt eenvoudige zege tegen Stadspark 2

Met rots in de branding Spijkerman terug in de basisopstelling, begon Actief 2 zeer slap aan de wedstrijd tegen Stadspark 2. Waarschijnlijk had de ongelooflijke hoosbui tijdens de aftrap hier mee te maken. Je zou juist zeggen dat deze douche de ietwat slaperig kopjes wakker zou maken, maar dit bleek niet zo te zijn. Of hadden de bronstige herten in het Stadspark de gasten uit Eelde bang gemaakt met hun burlen? Feit was dat er veel door de afwezigheid van Mulder, Kruisselbrink een een linie door schoof naar het middenveld en dat Huls startte op rechtsback. Enfin, waar Actief normaal gesproken scherp begint, was er nu veel balverlies en liep het niet goed. Mannetjesputter Kruisselbrink laaide het vuur enigszins op met zijn noeste arbeid en er kwam langzamerhand meer beleving in de wedstrijd. Stadspark, de fusieclub tussen de Vogels en Gronitas deed in deze fase ook zeer aardig mee. Alleen bleef het gevaar beperkt tot de 16 meter en hoefde van der Sluis niet in actie te komen. Aan de andere kant was een Actief een stuk slagvaardiger. Zo ging Bierling een één-twee aan met Boerma en zijn bekeken schot viel netjes binnen in de korte hoek. Voor Bierling zijn eerste goal sinds rentree bij Actief, bijzonder feit is dat dit gebeurde tegen zijn oude vereniging... Vlak hierna was Boerma weer belangrijk met een assist, of was het toch een schot? De meningen waren hierover flink verdeeld, wel wist Krohne op je juiste plek te staan bij de 2e paal en verdubbelde de score. De koek was nog niet op in de eerste helft, want voor rust viel ook nog de 0-3. Een diepe bal van achteruit werd met het hoofd panklaar gelegd door Kruisselbrink op de inlopende Krohne. Verwoestend haalde hij uit en liet de doelman volledig kansloos.

 

Op het zeer lastig bespeelbare kunstgrasveld nam Stadspark geen genoegen met een nederlaag en ging nog steeds voor iedere bal. Maar net als in het eerste bedrijf, haperde het positiespel op een veilige afstand van het Eelder doel. Overigens had scheidsrechter Lit de wedstrijd prima onder controle en floot waar zowaar nodig en meer niet. Heijne, die in de eerste helft uitblonk in balverlies en valpartijen, had het vizier een stuk scherper in de 2e helft. Net als vorige week tegen Gomos bleek Heijne over een waar jagersinstinct te beschikken als spits. Want wanneer er gevaar dreigt voor het doel is hij er als de kippen bij! Op identieke wijze wist hij voor zijn man te komen: eerst rondde hij beheerst af met de voet, later herhaalde hij dit kunststukje met het hoofd. De gebroeders Kuipers waren reeds in het veld gekomen en als een ware tandem bestreken zij de linkerzijde van het veld. Boerma dacht zelf ook nog te scoren met een prachtige volley, alleen de laatste man van Stadspark gooide zichzelf vol voor het schot. In de slotfase kreeg Stadspark toch loon na hard werken: een mooie aanval mondde uit in de 1-5. Een verdiende overwinning, maar er zijn nog zeker aanknopingspunten voor de komende weken. Komende zondag treed Actief thuis om 11.00 uur aan tegen GVAV Rapiditas. Weet men ook deze stadse ploeg te verslaan?

Lees meer...

Actief 2 krijgt een lesje in effectiviteit van Gomos 2

Afgelopen zondag stond er een ware topper op het programma tussen Actief 2 en Gomos 2. De gasten uit Norg waren het seizoen ijzersterk begonnen door al hun 4 wedstrijden winnend af te sluiten en nog geen één goal tegen te krijgen. Actief kreeg afgelopen week de deksel op de neus door in de slotfase een 1-0 voorsprong uit handen te geven tegen Geel-Wit. Kon Actief zich herstellen in deze derby? 

Actief zit het gehele seizoen al niet ruim in het spelersmateriaal, daarbij kwam vlak voor aanvang nog de ziekmelding van aanvoerder Kruisselbrink. Zodoende was het voor leider Bouwman flink puzzelen om het sterkte elftal binnen de lijnen te zetten. Opmerkelijk was dat voorhoedespeler Heijne zich nu centraal achterin mocht melden en kreeg nu de taak om de spits uit te schakelen. En gastspeler Honebecke begon direct op rechtsback, wat hij overigens zeer naar behoren deed.
De thuisploeg begon vrij geconcentreerd aan de wedstrijd en leek niet onder de indruk van ongeslagen status van de gasten. Zo kwam Boerma door op de rechterflank en wist de lage strakke voorzet af te geven bij de eerste paal, helaas schoot Borgemeester meters over. Had deze inzet wel gezeten wanneer er geen nachtdienst was gedraaid?

De assistent scheidsrechter uit Norg vlagde in deze fase voor bijna alles wat een rood-wit shirt aan had, gelukkig had scheidsrechter van Leeuwen dit goed in de gaten en liet veel doorspelen. Zo kreeg Krohne de bal op randje 16 en wou wegdraaien bij zijn tegenstander. Met nadruk op wou, want hij werd onreglementair naar de grond gewerkt: een terechte penalty. Routinier Wielinga wist wel raad met dit buitenkansje en schoot Actief op voorsprong. Deze goal bracht het spel van beide kanten niet ten goede. De lange bal werd vaak gehanteerd waardoor het vrij rommelig werd. Uit een van deze rommelmomenten wist Gomos goed gebruik te maken; een lage voorzet viel tussen doelman van der Sluis en de defensie, in de kluts viel de bal binnen. 

Actief liet het hier niet bij zitten en ging weer op zoek naar de voorsprong. Eerst was het een schot van Boerma die gekraakt werd en niet veel later handelde Borgemeester net iets te traag in vrijstaande positie waardoor ook zijn inzet geblokt kon worden. Aan de andere kant had Gomos meer geluk. De gretige Heijne had een overtreding nodig om zijn tegenstander te stoppen, ook nu een terecht penalty. Van der Sluis kon geen heldenrol vervullen waardoor Actief onterecht met een achterstand de rust in ging. 

Na de thee had Krohne plaatsgemaakt voor Huls, die nog niet fit genoeg was om vanaf het begin te starten. Met deze frissere kracht ging Actief weer vol voor de aanval. Poelstra, in de eerste helft volledig onzichtbaar, gaf nu prima voor op de vrijstaande Boerma. Helaas ging deze koppoging net voorlangs. Maar de toon was gezet! Poelstra kreeg de grootste kans op zijn naam, in eerste instantie kopte hij de bal op de paal en vervolgens schoot hij in de rebound in het zijnet. De derde en laatste grote kans in deze fase begon bij de sterk spelende Bierling. Met één van zijn listige steekpasses wist hij Boerma de diepte in te sturen. Normaliter denkt hij niet na en schiet onberispelijk binnen, nu koos hij ervoor om de bal breed leggen op de inkomende Poelstra. Spijtig genoeg kwam Poelstra net een meter te kort om te scoren. Gomos wist hierna optimaal te profiteren door direct de 1-3 te scoren: uiterst effectief. Want net als in de eerste helft, scoorde de gasten bij het eerste beste gevaar voor de goal. Hierdoor gingen de kopjes een klein beetje hangen en liep Gomos zelfs uit naar 1-5. Het slotakkoord kwam op naam van Heijne, achteraf gezien toch meer een neusje voor de goal. Op een afgemeten voorzet van Honebecke kopte Heijne a la Bep Bakhuys de 2-5 binnen.

Publiek was de grote winnaar van deze wedstrijd en Actief heeft de koploper wel 2 tegendoelpunten bezorgd! Bovendien maakte een middagje bowlen bij de Waterburcht en een hapje eten bij de Rooie Kater veel goed...

Lees meer...

Actief 2 laat winst in de slotfase glippen tegen Geel Wit

Actief 2 laat winst in de slotfase glippen tegen Geel Wit

Afgelopen zondag stond er in de reserve klasse A al een waar 6 punten duel op het programma. Actief 2 was sterk uit de startblokken gekomen door de maximale score te behalen uit 2 duels (vorige week werd zelfs Peize met 6-2 verslagen). Tegenstander was Geel-Wit, wie heeft er vroeger niet tegen gespeeld… Ook de Amelanders kenden een prima start door hun eerste 3 wedstrijden geen punten te verspelen.

Doordat de gasten met de boot moesten komen, werd de aanvang van de wedstrijd verplaatst naar 14.00 uur. Of het lag aan de dit tijdstip, het warme weer of de Zuidlaardernacht; de wedstrijd moest flink op gang komen. Veel hoogtepunten konden er in de beginfase ook niet genoteerd worden. Zowel Actief als Geel-Wit probeerden van achteruit te bouwen om zo voorin gevaar te stichten. De eilanders deden dit een aantal maal vrij laconiek, waardoor Actief er in de omschakeling en met veel man voor de bal uit kon komen. Maar in de afronding was men zeer slordig. Eerst was het Heijne die een goede mogelijkheid om zeep hielp, maar ook Boerma had het vizier niet op scherp staan. Toch had Actief de overhand en hing de openingstreffer in de lucht. De bedrijvige Mulder en Bierling zochten telkens een gaatje in de hechte Nobeldefensie maar hadden weinig geluk. Of de eindpass kwam net niet aan of er werd voor buitenspel gefloten. Aan de andere kant dacht doelman van der Sluis aan een vervroegd Sinterklaas kado; door een simpel rolletje niet in de handen te pakken, maar op zijn knie te laten stuiten waardoor de aanval van de gasten een plots vervolg kreeg. Toch herstelde hij zich dapper door de volgende inzet te klemmen. Brink had zich inmiddels 40 minuten lang kapot gewerkt en werd vervanger door H. Kuipers. De mooiste aanval van de middag begon bij de ervaren Wielenga: hij kapte 3 man uit bij de zijlijn en speelde Bierling in op het middenveld. Deze bewaarde de rust en zag, tussen een menigte van spelers, Boerma vrij staan op randje 16 meter. Boerma zocht de ruimte en schoot diagonaal in de linker benedenhoek. Een terechte en nuttige voorsprong zo vlak voor rust.

Direct na de thee werd van der Sluis haast verrast door een direct vrije trap van een meter of 40. Door de laaghangende zon zag hij de bal laat aankomen, doch wist hij deze nipt te verwerken tot corner. Actief bleef aanvallend gezien gokken op een toverbal in plaats van een goede aanval op te zetten en de overwinning over de streep te halen. De beste mogelijkheid was er voor Krohne die de diepte in werd gestuurd. Hij kwam echter een teenlengte te kort om de doelman te omspelen en af te ronden. In deze fase had het de scheidsrechter niet bepaald mee. Waar in de eerste helft veel werd gefloten voor ‘zaalvoetbalovertredingen’ bleef het fluitsignaal nu veelal uit voor Actief. Een bekend fenomeen in het voetbal speelde zich ook zondagmiddag af: wie de goal zelf niet maakt, kan hem tegen verwachten. Een vrije trap belandde bij de tweede bal en de vrijstaande spits kon via de grond binnen knikken. Totaal niet verdiend, maar de 1-1 was een feit. De laatste 10 minuten begon Actief nog aan een slotoffensief om toch de 3 punten in Eelde te behouden. Heel even werd hier ook aan gedacht toen Boerma de bal in de pot gooide en Krohne van dichtbij de bal op doel kon knikken. De goalie bewaarde zijn hoogtepunt van de wedstrijd tot het laatst, want met een katachtige reflex wist hij de bal over zijn doel te werken.

Hoewel het gelijkspel aanvoelde als een nederlaag, kan Actief wel zeggen dat het nog ongeslagen is en dat het voor geen enkele tegenstander hoeft te vrezen. Komende zondag wacht wellicht de grootste test tot nu toe, want dan komen de buren uit Norg op bezoek. Gomos 2 staat nu vier bovenaan en heeft zelfs geen tegendoelpunt te hoeven incasseren, aan Actief de dankbare taak om daar verandering in te brengen!

Lees meer...

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90