A1 Actief knappe thuis overwinning.

A1 Actief – A1 Zuidhorn, aanvang 14:15 uur Sportpark Actief te Eelde.

Een leuk affiche op voorhand in ons dorp.  En zo was het ook. Veel doelpunten en winst voor onze boys. Het was enkel heel erg koud. Maar daar konden we ons op kleden en de toeschouwer ook. En zoals bij iedere wedstrijd waren onze trouwe toeschouwers er nu ook weer.

In de eerste fase waren we te slap begonnen. De gemaakte afspraken werden niet nagekomen en dat resulteerde in weinig kansen en lieten ons het kaas van het brood eten. In de 13e minuut werd er slap gedekt in de achterhoede. Hierdoor kwamen onze gasten met 2 man vrij voor onze keeper Luuk. Hij was kansloos en de 0-1 was een feit.
Vlak erna een slappe terug speelbal van ons middenveld. Hierdoor kon de spits van Zuidhorn de bal onderscheppen als deze alerter was dan Luuk. Gelukkig voor ons deed Luuk waarvoor hij onder de lat staat. Hij kwam zeer snel uit zijn goal en kon de bal weg schoppen alvorens hun spits er bij kon om de 0-2 op het scorebord te zetten.
In de 26ste minuut kwamen we eindelijk los. We moesten even op stoom komen en dat met die kou. Het was rond het vriespunt. Ward, onze spits zette druk als nooit te voren en veroverde de bal. Hij was niet egoïstisch en zette Ermin vrij voor de keep van Zuidhorn. Hier wist Ermin wel raad mee en schoot de bal buiten bereik van de keep in de rechterhoek. We hadden de stand simpel weer gelijk getrokken. Dit gaf vertrouwen.
Voor rust, in de 43ste minuut was er een mooi samenspel en druk op de bal. We veroveren de bal en Max onze middenvelder kon uithalen. De bal ging maar net, rechts naast het doel. Op dat tijdstip scoren zo net voor rust zou een mooie opsteker zijn geweest en een beloning voor ons spel. Maar helaas het liep anders, zelfs helemaal anders. In de laatste minuut van der 1ste  helft was er een misverstand tussen de verdediging en onze keep. Hierdoor kon de spits van Zuidhorn met een simpel lobje de 1-2 scoren. We stonden weer op achterstand en daar hadden we geen rekening mee gehouden.
De laatste 20 minuten van de eerste helft kwam Zuidhorn er niet meer aan te pas. En als je dan toch weer op achterstand komt is dat even lastig.

In rust zijn er stevige woorden gesproken over ons slechte spel en inzet. Dit moest anders. Er moest meer emotie en bezieling komen. Volgens planning werden Max en Maarten in de rust gewisseld door Henry en Jannes.
Om 15:20 had de scheids zijn opgewarmde fluit weer in zijn mond genomen en blies voor de volgende drie kwartier.
Een mooie actie van Henry, die rechtsback stond. Hij  passeerde 3 man en kon er nog een mooi schot op doel uitpersen. Jammer voor Henry en ons team werd zijn inzet gepareerd door de keeper van de gasten. In de 60ste minuut werd Sydney gewisseld voor Floris.
Een strakke crosspass van Ermin op Ward zorgde ervoor dat Ward een hard schot op het doel van Zuidhorn kon lossen. De Keeper van Zuidhorn kon er nog net met de vingertoppen bij en zorgde ervoor dat de bal op de lat knalde. Dit had de aansluitingstreffer moeten zijn maar weer hadden we pech. Er volgde een kopbal van Henry die maar net naast ging door een hoekschop.
In de 65ste minuut een aanval van ons middenveld. Björn gaf een pass op Ward, die passeerde zijn man net of deze er niet stond en gaf een pass op Tom, deze schoot de 2-2 er in. We waren weer bij en waren gebrand deze lijn door te zetten.
De uitstekend spelende Björn werd gewisseld door Bram Strikwerda. Bram Str (om geen verwarring te krijgen met Bram Sternsdorff) kon zijn eerste minuten maken na een zeer lange blessure. Het waren de eerste speelminuten voor hem dit seizoen. Best wel spannend na al die ellende en trainingsarbeid. Hoe zou het gaan? Zou zijn hamstring het houden? Bram had een prima rentree waarin hij ca. 20 minuten kon laten zien dat hij het nog niet verleerd was.
in de 68ste minuut nam na Bram een vrije trap en legde de bal bij de 2e paal. Deze werd bij achterlijn door Tom terug gelegd op de inkomende Jannes. Yes, de verdiende voorsprong 3-2 was een feit. Nog geen minuut later schoten onze gasten bijna de gelijkmaker. Gelukkig werd door de bal door de goed oplettende Luuk met zijn vingertoppen op de lat gewerkt. Door Luuk zijn actie werd een 100% doelpunt en de gelijkmaker voorkomen. 10 minuten voor tijd werd Leon gewisseld door Scott. Deze kreeg helaas niet veel tijd meer maar zorgde er met veel inzet en ijver voor dat onze gasten opgejaagd werden en geen kansen meer kregen. De eindstand stond al ruim 20 minuten op het scorebord en zou ook niet meer wijzigen. De scheids floot deze bar koude wedstrijd af en feliciteerde ons met de overwinning. Onze trouwe grensrechter Stein, die weer voortreffelijk de vlag twee keer drie kwartier hanteerde wil ik weer bedanken. Je moet het maar doen hé, iedere keer weer klaar staan. Weer of geen weer. Petje af, topper.

De grensrechter van Zuidhorn sprak me nog even aan over het commentaar wat hij moest aanhoren van de supporters die achter hem stonden deze wedstrijd. Ik denk dat deze goedbedoelde man zijn bril niet op had of zijn dag niet had want hij zat er veelvuldig naast. Wat daarbij opviel was dat het enkel in het voordeel van zijn eigen elftal, Zuidhorn betrof. Maar goed snel vergeten. Later zal enkel de herinnering aan de overwinning er zijn. We staan nu derde op de ranglijst. Als we de gestaakte wedstrijd van Helpman met een 3-1 voorsprong, met nog 18 minuten te spelen mee tellen, staan we op een gedeelde 2e plaats. Maar laten we maar niet te vroeg juichen. Dinsdag 12 december as. om 19:30 uur op het sportpark Esserberg in Haren maken we de resterende 18 minuten vol. Zou mooi zijn als er ouders mee zouden willen als supporter maar ook als chauffeur voor deze ingelaste wedstrijd.

Komende zaterdag 9 december 2017 spelen we de uitwedstrijd in Peize. Aanvang 13:45 uur Hereweg 1B Peize. Ik hoop u daar te zien.

Groet,

Hessel

Laatst aangepast op 09 december 2017

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90