• JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 916 niet laden

A1 Actief haalt uit in Winschoten

4 november ’17 hadden we weer een uitwedstrijd, dit keer tegen WVV in Winschoten. WVV stond boven ons op de ranglijst, voor ons belangrijk om deze pot te winnen en mee te doen met de top 3 van onze competitie.

Zoals verwacht ging Winschoten er gelijk fel bovenop. We konden in de warming-up zien dat ze door een prominente BNer al behoorlijk opgejut waren. De details zal ik jullie besparen maar de gevolgen hiervan zal onderstaand in mijn verhaal wel duidelijk worden.

De eerste harde overtreding werd dan ook gemaakt door WVV in de eerste minuut op Maarten onze rechtsback. Vlak daarna kwam WVV eruit met een bal vanuit het middenveld. Luuk onze vaste rots in de branding schatte deze bal niet geheel goed in. Gelukkig kon de bal nog tot corner verwerkt worden. We waren dus gewaarschuwd.

Daarna ging het spel en de kansen op en neer. Een pass van Tom werd tot een hoekschop verwerkt. Deze leverde niets op. Kort daarna, opnieuw een mooie actie van Tom en weer een corner die niets opleverde. Vanuit deze corner kreeg Jannes 3 kansen om te scoren waarvan er één alleen voor de keep. Helaas lukte het Jannes niet om de score te openen. Wat had WVV hier een geluk.

In de 14e minuut, een mooie actie op het middenveld met een pass naar de opkomende Bram, onze vaste linksback. Hij gaf een prachtige afdraaiende voorzet vanuit de achterlijn op Ermin onze spits. Deze wist er wel raad mee en kopte de bal in het doel van WVV. De score was geopend en de 0-1 voorsprong stond op het scorebord. In de 17e minuut kreeg WVV een corner die door onze verdediging goed werd geblokt. De afvallende bal werd met een schot van ca. 25 meter ver naast geschopt. In deze fase werd onze tegenstander harder en maakten meerdere onsportieve overtredingen. De eerste gele kaart werd gegeven door een zware overtreding op onze vaste middenvelder Leon. Wat later zou blijken was dat de eerste kaart er zouden nog velen volgen.

Even later kreeg WVV al de derde corner die goed door de oplettende Luuk uit de goal werd gehaald. Een misser van onze verdediging leverde een voorzet op voor WVV. Deze werd ternauwernood gemist. We hebben het over de 26e minuut als de prima presterende Rob een bal onderschept door goed naar de bal van zijn tegenstander te blijven kijken en gelijk daarna een prachtige curveball over de verdediging van WVV legt, op maat voor Ermin. Deze wist er wel raad mee en scoorde met een mooi schot zijn 2e doelpunt. Het was op dat moment powerplay van onze kant. De volgende aanval van ons was alweer aanstaande. Een strakke voorzet van Bram kon nog door de keeper van Winschoten worden weg gewerkt. De afvallende bal werd in één keer op de pantoffel genomen door Leon maar helaas maar net aan de linkerkant aan de verkeerde kant van de paal geschoten.

WVV liet ook nog iets van zich zien door onoplettendheid van ons. Uiteindelijk werd een doelpoging door onze boys weggewerkt naast de goal. Het spel speelde zich in deze fase voornamelijk af op het middenveld. Iedereen kon zien dat WVV te kort kwam en wij de betere ploeg waren. Het gevolg was nog meer overtredingen en frustraties aan de kant van WVV.

Een genomen hoekschop door Leon werd helaas niet goed door Ermin ingeschat, hij  kopte de bal over de lat.

In tegenstelling tot de wedstrijd was de laatste fase van de eerste helft voor WVV. We werden laconiek en slap maar WVV wist hiervan niet te profiteren. De scheids liet minimaal tot onze verbazing meer dan 5 minuten doorspelen tot hij op zijn fluit blies voor de thee.

Omdat de scheids in de eerste helft zoveel tijd had bijgetrokken begon de 2e helft uiteraard ook fors later. Om 13:40 uur konden we de draad weer oppakken. In de rust werd Max gewisseld door Ward. We hadden een vermoeden dat WVV weer zeer fel aan de 2e helft zouden beginnen om een aansluitingstreffer te forceren. Aan ons om ons eigen spel te spelen en niet mee te gaan in het spel van onze tegenstander.

In de 48e minuut maakte WVV een aantal overtredingen in de 16. De scheids liet tot onze verbazing lang doorspelen en floot pas laat bij de zoveelste schop. Waar wij al meerdere strafschoppen zagen, kregen we helaas maar een indirecte vrije trap op minder dan 10 meter van het doel. Hectiek was alom en het duurde dan ook best wel even alvorens de muur van WVV er stond.

Tom tikte de bal iets naar rechts waarbij Ermin de bal met een forse uithaal dwars door de muur achter de keeper jaagde. WVV was kansloos en de stand was inmiddels terecht 0-3 geworden en Ermin had zijn 3e doelpunt gemnaakt.

Ondanks onze voorsprong ergerden wij ons best wel aan een aantal spelers van WVV maar ook aan hun grensrechter. Er is veel respect van mijn kant voor de leiding en de grensrechters. Zij doen ook hun best en, daar ga ik vanuit, proberen naar eer en geweten in hun vrije tijd dit te doen. Het was duidelijk dat de grensrechter van WVV wel een opfriscursus kan gebruiken en dan druk ik mij nog voorzichtig uit. Deze heer vlagde zoals meerder mensen, ook het thuis publiek kon zien bij alles waar ook maar een beetje gevaar voor WVV dreigde ook al was er totaal geen sprake van buitenspel.

Vlak na een heel aantal "buitenspelmomenten" maakte een speler van WVV weer een grove overtreding in de middencirkel op Sydney. De bewuste speler trapte bewust na en kreeg gelijk een rode prent voor zijn neus van de matig leidende scheids. Dit was al in de 54e minuut en zou een kantelpunt in de wedstrijd worden.

In de 10e minuut maakte Rob een overtreding op een aanvaller van WVV op 20 meter van ons doel. Een vrije trap was het logische gevolg. De bal werd goed genomen maar nog beter gepakt door Luuk. Vlak daarna was er weer een uitbraak van WVV waarbij een schot voor ons doel langs suisde.

Het was tijd om te wisselen. We hadden voldoende wissels bij ons met kwaliteit om de wissels te kunnen inbrengen. Bram en Leon werden gewisseld door Floris en Björn. Zij waren al enige tijd aan het warmlopen en stonden dan ook te popelen om hun kunsten te laten zien. Dit was in de 64e minuut

Kort hierna was er weer veel tumult in en buiten het veld. De stoppen sloegen door bij meerderen, zowel een aantal spelers als toeschouwers van WVV. Hierdoor werd er weer een speler van WVV met rood van het veld gestuurd. Het was zijn 2e gele kaart. Er waren zelfs sportieve spelers van WVV die zich enorm ergerden aan hun eigen medespelers.

Ik was al bang dat de wedstrijd zou worden gestaakt. Dit scheelde  naar mijn idee  niet zo heel veel meer. De scheids had de wedstrijd duidelijk niet in de hand en was niet altijd even consequent met zijn beslissingen. Het was onze taak  niet in de malaise van WVV mee te gaan. Wat ons eigenlijk prima lukte. We straften dan ook gelijk de situatie af door te scoren in de 66e minuut. Op aangeven van Ward kon Tom zijn doelpunt ook weer mee pikken. 0-4 was al een prima resultaat maar met 2 man meer moest dit uitgespeeld worden en konden we aan ons doelsaldo werken.

Vlak na Tom zijn goal werd hij gewisseld door de ongeduldige Scott. Hij stond al een poosje gereed om in te vallen en wilde zich zeker laten gelden.

Een mooie aanval van Scott op het  middenveld richting de goal werd niet beloond met een doelpunt. De volgende aanval van Scott werd zijn mooi ingeschoten doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. En ja hoor de grens van WVV had zijn cursus nog niet gevolgd en bleef zijn vlag ten onrechte omhoog houden. De betreffende grensrechter was zo erg van streek dat hij kort na het incident boos zijn vlag neer gooide en weg liep. Gelukkig was er een verstandige WVVer die de vlag oppakte én het laatste deel van de wedstrijd prima vlagde.

Doordat wij met 2 man meer waren kwam er natuurlijk veel ruimte voor ons. We hadden een mooie aanval met meerdere opgelegde kansen maar konden deze niet verzilveren. De keep van WVV redde 3 keer op rij. De volgende kans was voor Ward alleen voor de keeper. Ward wilde de bal om de keeper heen krullen maar helaas kon hun doelman nog net de bal onderscheppen. In de slotminuten waren er nog meerdere kansen voor ons maar helaas zonder resultaat. Het enige wat we ons kunnen verwijten is dat we niet 4 doelpunten meer hebben gemaakt tegen 9 man. Aan de andere kant hadden we op voorhand voor een 4-0 overwinning getekend. Daarnaast is een compliment voor alle spelers op zijn plaats. Ze lieten zich niet intimideren en bleven lekker voetballen, chapeau.  Ook de chauffeurs bedankt voor hun bijdrage en onze trouwe supporters die ook de moeite hebben genomen weer te gaan kijken naar meestal hun eigen boys. We staan op een gedeelde 2e plaats achter vv Winsum en daar zijn we super trots op.

Er werden door de scheids 6 gele kaarten getrokken , 1 rood in eén keer en een orde klaart door 2 keer geel.

Opstelling: verdediging, Luuk Wissink, Maarten van Nijf, Rob Boerema, Gerwin Koops, Bram Sternsdorff. Middenveld, Max van der Werff, Leon Buiter, Sydney Gosselaar. Spitsen, Jannes Boer, Ermin Imelman en Tom Smid.

Wissels: Floris Tol, Björn Sneijder, Ward Hanekamp, Scott Heijkens en Sander ter Wal als reserve keeper.

Komende zaterdag 11 november 2017 spelen we thuis tegen SV Bedum. Aanvang 14:15 uur. Ik hoop u weer te zien om onze jonge kerels aan te moedigen.