LTC JO15-1 - Actief JO15-1

Na 3 bekerwedstrijden stond er afgelopen zaterdag de 1e competitiewedstrijd op het programma. LTC begon beter aan de wedstrijd en de eerste 10 minuten waren moeizaam van Actief kant. Toch was het Derk met een splijtende pass richting Eli en die trof keurig doel 0-1. LTC kreeg zeker ook zijn kansjes maar Niels hield zijn doel schoon en ook wij hadden prima mogelijkheden, Nick met een prima bal op Rutger en een vrij schot van Justin leverden niets op. De 2e helft was een stuk minder aantrekkelijk qua veldspel, maar de spanning vergoedde veel. Wessel had de 0-2 op de schoen met een 1 op 1 situatie met de keeper, maar het was Ties die een afgeslagen corner pardoes binnenschoot en plots was het 0-2. Een corner van Derk werd prima binnen gekopt door Wessel, helaas leverde het geen doelpunt op. LTC gaf niet op en scoorde wel en dat zorgde voor een spannende slotfase. Toch waren het onze eigen jongens met het slotakkoord, corner Derk, doorkoppen Nathan en binnen getikt door Thomas, 1-3, prima overwinning en op naar de volgende wedstrijd !

Na een geslaagde beker voorbereiding (44 voor, 0 tegen) moest de JO17-1 zaterdag 19 September voor de eerste competitiewedstrijd aantreden bij HFC'15 uit Hoogkerk. De aftrap stond gepland om 10.30 uur. Mooie tijd, iedereen lekker uitgerust.
We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd, veel balverlies en veel door het centrum. Als je beter bent als de tegenstander moet je het veld breed houden zodat er voldoende ruimte blijft om tot een kans te komen. Het duurde dan ook tot aan de 19e minuut voordat we konden juichen: Prima corner van Tim waarna Kamiel snoeihard raak mocht koppen. De ban was gebroken want 3 minuten later was het 0-2, na een verre uittrap van Ruben kon Kay alleen op de keeper af. Dat deed hij keurig.
En dan verwacht je doordrukken. Dat was helaas niet het geval. Uiteindelijk een ruststand van 0-2.
De 2e helft was nog geen 2 minuten oud toen Kay zijn 2e maakte. Op aangeven van wederom Tim. Maar nog steeds was het niet goed vanuit de kant van Actief. Dat resulteerde in de 1-3 in de 53e minuut. HFC'15 begon er weer in de geloven. Ze kregen ook wel een paar halve kansjes.
Bijna 10 minuten later was het Kay die zijn 3e maakte. Tevens de 3e assist van Tim. De tegenstander definitief over de knie. In de 65e minuut pikte Milan ook zijn goal mee. Prima bal van Kay en Milan kon in 2e instantie inschieten.
Het slotakkoord kwam weer van Kay. Nu was het Bobbie met een prima assist, Eindstand 1-6. Prima start, maar we moeten nog wel een stukje scherper aan de wedstrijd beginnen.

Zaterdag 5 september stond de 2e bekerwedstrijd voor de JO17-1 op het programma uit tegen Gorecht JO17-3. Bij vertrek vanaf Terra College kregen we nog een grote bui regen over ons heen. Allemaal schuilen in de auto.
Onderweg naar Haren klaarde de lucht weer op, de paraplu's konden in de auto blijven liggen.
Actief begon zeer gretig aan de wedstrijd en binnen 10 minuten stond de 0-2 al op het bord. In de 3e minuut maakte Tim de 0-1 en 6 minuten later was het al 0-2 door Kamiel op aangeven van Bobby.
Ik overdrijf niet: het had ook wel 0-5 kunnen staan na 10 minuten. De paal en lat stonden in de weg. We moesten dus scherper voor de goal zijn. Dat hadden de jongens door. In de 13e en 17e minuut maakte spits Kay de 0-3 en 0-4 op aangeven van Bobby en Milan, waarna Martijn in de 19e minuut op aangeven van Daan 0-5 op het bord schoot.
Daarna even een rustige periode, voor de verslaggever ook wel prettig, het was haast niet bij de houden. Intussen had Ruben ook nog een penalty gemist, rondje van Ruben !
Na een half uur pakten de boys het weer op. Binnen 6 minuten liepen we uit naar 0-8. Tim op aangeven van Martijn, Milan op aangeven van Tim, solo van Kay en Kay nogmaals op aangeven Tim. 3 minuten later maakte Kay de 0-9 op aangeven van Tim.
Vlak voor rust nog een toetje. Zels Thijn mocht scoren, assist Kay.
Rust, even tijd om bij te komen. Ouders even een kopje koffie en de trainer, leiders en spelers in de kleedkamer. Als het soms zo makkelijk gaat is het moeilijk om jezelf de 2e helft te verbeteren. Scherp blijven dus, en geen tegengoal krijgen!
Milan was de eerste die de 2e helft het scorebord deed trillen.
Het duurde even voordat we weer los waren. In de 57e minuut was Kay weer wakker geworden. Op aangeven van Laslo maakte hij de 0-12.
7 minuten later mocht Laslo de 0-13 op het bord zetten. Hij maakte een mooie goal op aangeven van Kay.
4 minuten later onze 2e penalty. Wat moesten we doen, Ruben nog een keer of was zijn kans verkeken? Na uitvoerig overleg kreeg Ruben nog een kans. Deze liet hij niet onbenut: 0-14 door Ruben.
Laslo was nog niet klaar en zorgde in de 69e minuut voor de 0-15.
De jongens waren nog niet klaar, en Ruben helemaal nog niet. Hij mocht nog even in de spits spelen en maakte daar ook zijn faam waar. Hij maakte ook de 0-16 in de 72e minuut door een afstandsschot.
Het slotakkoord kwam van Milan, Sven en nogmaals MIlan. de 0-19 stond op het bord. Gorecht was een maatje te klein.
Kortom ook een prima 2e helft.
Ik wil namens de begeleiding de supporters en in het bijzonder onze grensrechter Bennie bedanken. Je was weer foutloos !
A.s. Zaterdag spelen we om 14.15 uur thuis tegen Veendam JO17-2.
Groet, Begeleiding JO17-1

Afgelopen zaterdag speelde JO8-3 de bekerwedstrijd (knock-out) tegen Zuidlaren.

Na 2x 20 minuten spelen stond het 3-3.... in samenspraak met de tegenpartij de wedstrijd met 10 minuten verlengd. Hierin scoorden beide partijen een doelpunt waarop de stand nog steeds gelijk stond.

Na veel overleg en ideeën over en weer is besloten om wederom te verlenen met 10 minuten, maar dit keer met de ‘golden goal’ afspraak.

Het was langs de kant zenuwslopend voor alle ouders en er is geen nagel overgebleven! Zeker niet toen er een doelpunt werd gescoord door JO8-3, welke werd afgekeurd omdat deze rechtstreeks gemaakt werd nadat de wedstrijd hervat werd na een incident. (Voetbal in het gezicht waarop de wedstrijd werd stilgelegd).

En toen na in totaal ruim 57 minuten voetballen, werd daar het beslissende doelpunt gescoord, de ‘Golden Goal’! En wat voor een!!!!