Nieuw pupillenveld is klaar

De vervanging van het pupillen kunstgrasveldveld is voltooid. De op 26 november gestarte werkzaamheden zijn 19 december afgerond.

Antea heeft er in nog geen maand tijd een nieuwe milieuvriendelijke mat neergelegd. In het nieuwe jaar kan daarom ook weer volop van het veld gebruik worden gemaakt.

Het nieuwe veld heeft een funderingslaag van natuurlijke lava volgens de gecertificeerde KNVB constructienorm. Op de fundering is een dempende foamlaag aangebracht.

Als toplaag is de Edel Grass Diamondblade toplaag toegepast.  Deze mat, uit het hoogste kwaliteitssegment, heeft een vezeldikte van 0,365 mm en heeft > 120.000 vezels per m2.
De mat is ingestrooid met milieuvriendelijke EPDM. Dit EPDM wordt geproduceerd door MELOS gmbh en voldoet gecertificeerd aan de Europese reachnorm ten aanzien van gezondheid en milieuveiligheid.

Dit veld is mogelijk gemaakt met hulp van de gemeente en het Projectenfonds van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe. De gemeente Tynaarlo die een projectsubsidie van 2/3 van de investeringskosten beschikbaar stelde en een donatie van de Rabobank maakten dit mogelijk.

Op dit veld is het nieuwe pupillenvoetbal mogelijk. Met ingang van het seizoen 2017/2018 is landelijk een start gemaakt met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. De belijning op het nieuwe veld is daar helemaal op aangepast.

Dit komt het plezier en ontwikkeling van voetbal alleen maar ten goede.

IMG 20181215 152600741

Laatst aangepast op 01 februari 2019
Media & Communicatie

E-mailadres

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90