Kaboutertoernooi 2018

Zaterdag 20 oktober was het eindelijk zover. Meer dan 150 kaboutertjes stonden zenuwachtig te wachten in de catacombe, om onder grote belangstelling als team te worden gepresenteerd op ons hoofdveld.

De jeugdafdeling van VV Hoogeveen mocht zich verheugen op de hoogste opkomst ooit, van het inmiddels niet meer weg te denken kaboutertoernooi. Bij alle verenigingen zit, net als bij vv-Hoogeveen, nog steeds een forse toename in het aantal jongste spelers. Enkele jaren geleden is begonnen met het jaarlijks organiseren van een toernooi voor de allerkleinsten, iets wat er toentertijd haast niet was. Het kaboutertoernooi, georganiseerd door de jeugdafdeling van vv-Hoogeveen, is dan ook een begrip geworden in de regio.

Onder grote belangstelling van een enorme groep toeschouwers, werden stuk voor stuk de namen van de deelnemende teams omgeroepen door de stadionspreker van Hoogeveen. Bij het horen van hun verenigingsnaam, moesten de kabouters onder luid applaus het veld op rennen. Zo trots als echte profs, stonden uiteindelijk 30 teams opgesteld voor een fotomoment.

Er werd gespeeld op zes velden, wedstrijden van tien minuten, zonder keeper en zonder scheidsrechter.

In de pauze konden de spelers even op adem komen en werden alle teams verrast met een hele grote schaal gesneden fruit. Deze traktatie was zeer welkom. Voor zowel de spelers als de ouders.

Tegen half 12 waren alle wedstrijden gespeeld. Iedereen verzamelde zich in de kantine voor een slotwoord en een lekker zakje chip. Bewust is er gekozen om niet een winnaar uit te roepen, maar alle spelers winnaar te laten zijn. Op zo'n jonge leeftijd al een heel toernooi te voetballen is een prestatie op zich en is iedere deelnemer een winnaar.

Ten slotte willen wij alle deelnemende verenigingen bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en hopen wij u volgend jaar weer te mogen begroeten op ons sportpark.

Ook de grote groep vrijwilligers die zaterdag massaal aanwezig was om dit toernooi te kunnen laten slagen, wordt enorm bedankt voor hun belangeloze inzet en bijdrage.

Meer in deze categorie: « Zondag 11 november: Harkstede 1