KNVB Wedstrijdzaken app - Spelersopgaaf

Met ingang van het seizoen 2018/’19 moeten jeugdteams vanaf de JO-8 ook de spelersopgaaf invullen op het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF) in de KNVB Wedstrijdzaken . Hierdoor wordt nu voor het gehele jeugdvoetbal alle zaken digitaal worden geregeld en vastgelegd.

Sinds enige tijd is de KNVB bezig om alle zaken rondom de wedstrijden te digitaliseren, hiertoe worden sinds februari 2018 reeds alle uitslagen van de pupillenteams ingevoerd via de KNVB Wedstrijdzaken app. Ook de spelersopgaaf voor de teams vanaf JO-13 en ouder werd via de wedstrijdzaken app geregeld, voor de JO-8, JO-9, JO-10 JO-11 was dit nog niet het geval in het afgelopen seizoen.

Door de spelersopgaaf in het mDWF in de Wedstrijdzaken app te doen, krijgt de KNVB meer data en informatie over de jeugdteams. Daarmee kan de KNVB op termijn de poule-indelingen verbeteren en ervoor zorgen dat er nog meer wedstrijden gespeeld worden tussen gelijkwaardige teams, wat ten goede komt aan de ontwikkeling en het plezier van het voetballende kind.

Wie beheert de Wedstrijdzaken app?

Het is de taak van de (trainer/leider) om de Wedstrijdzaken app te beheren; dit betekent dat hij/zij ook voor elke wedstrijd een spelersopgaaf moet invullen via de Wedstrijdzaken app.

Er zijn twee verschillen met het (oude) bekende mobiele digitale wedstrijdformulier:

• Ten eerste is het bij teams vanaf de Onder 8 niet nodig om in te vullen wie de aanvoerder is.
  • Ten tweede is het niet verplicht om de spelbegeleider/scheidsrechter in te vullen op het mDWF in de Wedstrijdzaken app, maar dan kan de uitslag alleen worden ingevoerd via de wedstrijdsecretaris van de ontvangende vereniging.

Geen spelerspascontrole

Bij het invoeren van de spelersopgaaf controleert de app op leeftijd en op het maximaal aantal toegestane dispensatiespelers. Het is niet de bedoeling dat de spelbegeleider/scheidsrechter de spelersopgaaf gaat controleren (spelerspascontrole). Pas vanaf de JO-13 geldt de digitale spelerspascontrole. Een fotootje is voor de Onder 12-teams en jongere spelers dan ook (nog) niet nodig.

Concreet

Benoem per team de teammanager (en een back-up hiervoor). Initieel is het logisch dat dit ligt bij de trainer / leider.

Alle teammanagers dienen ervoor te zorgen dat zij de KNVB wedstrijdzaken app hebben gedownload op hun mobiele telefoon. Actief zorgt ervoor dat de juiste spelers in de juiste teams staan. Voor de teammanagers die nog geen lid zijn van Actief het verzoek om in te loggen als je eigen kind/speler. Mocht je geen ouder van een speler in het team zijn, EN geen speler zelf van Actief zelf, graag dan een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met hierin de volgende gegevens:

• Naam
  • Adres
  • Geboortedatum
  • Emailadres
  • Het team waarvan je de teammanager bent

Op de dag van de wedstrijd dient te teammanager ervoor te zorgen dat (ruim) voor aanvang van de wedstrijd de spelersopgaaf gereed is.

Na afloop van de wedstrijd legt de scheidsrechter of de gastheer/vrouw de wedstrijd vast. Het is dus van belang om na afloop van de wedstrijd deze uitslag, en eventuele bijzonderheden, bij het wedstrijdsecretariaat door te geven.

Veelgestelde vragen

Handleiding Wedstrijdzaken App

Uitleg functionaliteit Mobiel Digitaal Wedstrijd Formulier (mDWF) Teammanager:

Met vriendelijke groet,

TC vv-Actief