Te weinig scheidsrechters/spelbegeleiders

BELANGRIJK!!!!

Het amateurvoetbal is in het seizoen 2018/’19 gestart met de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. De onder 10 pupillen spelen ook in een 6 tegen 6 wedstrijdvorm. De onder 11 en onder 12 pupillen spelen vanaf dit seizoen hun wedstrijden in een 8 tegen 8 wedstrijdvorm op een aangepast half veld.

Onder 8,9 en 10

De scheidsrechter neemt bij deze leeftijdscategorie voortaan de rol aan van spelbegeleider.  Hij of zij beweegt niet in maar langs het veld en geeft de spelers zoveel mogelijk de ruimte het spel zelf te ontdekken. Alleen bij het duidelijk overtreden van de spelregels grijpt de spelbegeleider in en legt deze uit.

Helaas zijn er op dit moment te weinig scheidsrechters/spelbegeleiders om in te plannen bij deze categorie. Hierdoor zullen wij de leiders vragen om zelf een spelbegeleider aan te wijzen bij het team dat speelt.

Meer informatie over onder 6, 7, 10 en 11 en de nieuwe spelvorm kunt u lezen via de volgende link:

Laatst aangepast op 12 september 2018