Derde update rubbergranulaat kunstgrasvelden

Maandagmiddag 10 oktober hebben KNVB, ministerie van VWS, Vereniging Sport en Gemeente, RIVM en vertegenwoordigers de kunstgras-branche met elkaar gesproken. De belangrijkste uitkomst is dat het RIVM per direct nieuw onderzoek gaat doen. De resultaten daarvan zullen voor het nieuwe jaar bekend worden gemaakt.

Het RIVM heeft nogmaals aangegeven dat er vooralsnog niet verwacht wordt dat het gebruik van rubbergranulaat op kunstgras leidt tot risico’s voor de gezondheid en er gewoon op gesport kan worden. RIVM geeft aan dat zij tussen de 50 en 100 kunstgrasvelden grondig gaan onderzoeken. Wij hebben de KNVB laten weten dat onderzoekers van RIVM welkom zijn bij VV Actief om monsters van ons rubbergranulaat mee te nemen voor hun onderzoek.

Wij onderschrijven dat bovenstaande de ontstane zorgen bij ouders en leden mogelijk niet wegneemt. Daarom blijven wij de ontwikkelingen kritisch volgen. Echter, alles afwegende is ons standpunt op dit moment dat wij, in afwachting van de resultaten van het nieuwe onderzoek, het advies van RIVM (en KNVB) overnemen. Dit houdt in dat wij tot nader bericht op kunstgras blijven spelen. Wanneer wij daartoe aanleiding zien, zullen we daarop onze maatregelen treffen.

Zodra er weer nieuws is, zullen wij hiervan via de website berichten. Mocht u ondanks alles toch besluiten om uw kind (voorlopig) niet te laten spelen op kunstgras, dan hebben wij hiervoor uiteraard begrip. Wilt u dit dan wel aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook voor andere vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp kunt u dit mailadres gebruiken.

Bestuur VV Actief

Laatst aangepast op 17 november 2016