Corona: Positief getest of klachten?

Wat moeten we doen als iemand positief getest is op het coronavirus?

Als iemand van Actief positief wordt getest op het coronavirus dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft om in quarantaine te gaan is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen en wedstrijden.

Komt een team in de problemen omdat meerdere spelers in quarantaine moeten waardoor er geen volwaardig team opgesteld kan worden, neem dan contact op via ons wedstrijdsecretariaat met de KNVB zodat de gevolgen voor de competitie (en beker) kunnen worden besproken.

Ook doen wij het dringende verzoek om bij lichte klachten je te laten testen en NIET naar het sportveld te komen.

Laatst aangepast op 27 augustus 2020