Ab Odding overleden

Het droeve bericht bereikte ons dat Ab Odding op maandag 4 mei is overleden. Voor heel veel leden van Actief, jong en oud, een moment om stil te staan bij de vele verdiensten die Odding bij onze vereniging heeft gehad. In ontelbare functies onderscheidde

hij zich een groot aantal jaren op een manier die niet alleen veel respect afdwong, maar ook maakte dat Actief de club geworden is die het nu is: een bruisend middelpunt van de Eelde-Paterswolder samenleving.

Odding was bestuurslid, mede-oprichter van de supportersvereniging en was als redacteur en fotograaf gedurende vele tientallen jaren het voetbalgezicht van het weekblad Dorpsklanken. Ook had hij een groot aandeel in het jubileumboek “Actief in Voetbal”, dat in 2002 ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan verscheen. Daarnaast was hij al die jaren een soort levende encyclopedie voor alles wat met Actief te maken had. Een korte vraag was niet zelden de aanzet naar een prachtig verhaal, met humor en enthousiasme verteld en doorspekt met anekdotes.

Ab Odding was de laatste jaren ziek en kon daardoor niet meer langs zijn geliefde voetbalveld staan. Wat wel tot het einde toe bleef waren de unieke verhalen aan de keukentafel. Actief is hem enorm dankbaar en zal hem als geen ander missen.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Minie, zijn dochters Wilma, José en Henriëtte, zijn kleinkinderen en overige familieleden.

Laatst aangepast op 05 mei 2015