Circuittrainingen voor JO9 en JO11

Naast de reguliere trainingen verzorgd vv Actief circuittrainingen voor de JO9 en JO11 (E en F) pupillen. Deze training vindt plaats op vrijdagmiddag van 15.45 uur tot 17.45 uur. De coördinatie van de circuittraining is in handen van hoofd jeugdopleiding Henk Veenhof.

Gedurende de circuittraingen wordt elk team begeleidt door een trainer of begeleider. Deze begeleiders worden op hun beurt weer ondersteund door enkele assistent-trainers.

Met de circuittraining kunnen we de jongere jeugd een kwalitatief, leuke en uitdagende training geven naast de training van hun 'eigen' trainer. De voordelen van het trainen met een circuitmodel zijn:

  1. De training wordt afgestemd op de beleveniswereld van de pupillen. Er is een gevarieerd aanbod waarbij meerdere speelvormen naar voren komen
  2. De spelers zijn veel aan de bal waardoor ze veel leermomenten hebben en weinig stil hoeven te staan
  3. De tijdsduur van één voetbalvorm is maximaal 10 a 15 minuten. Dit komt overeen met de gemiddelde periode waarin een pupil zich kan concentreren
  4. Er wordt gewerkt in kleine groepen (eigen team) waarin de spelers zich prettig kunnen voelen en waarbij de trainer/begeleider de tijd heeft om individueel (leer)hulp aan te bieden
  5. Veel herhalingen betekent veel leermomenten (zie 2). De oefenvormen komen meerdere keren aan bod zodat de pupil meerdere kansen heeft om iets goed te doen

De training in een circuit duurt 60 minuten per categorie. Hierin komen thematisch gegroepeerde oefeningen aan bod. Het thema wordt maandelijks door de hoofd jeugdtrainer bepaald en uitgewerkt. Alle trainers/begeleiders krijgen vooraf informatie over het gekozen thema en de oefenvormen.

Hieronder volgt een globale indeling van een training:

Tijdschema JO9-pupillen vrijdagmiddag 15.45-16.45 uur

Dit schema wordt globaal voor elke training toegepast. Afhankelijk van het gekozen thema kunnen de oefenvormen worden afgewisseld. Voor de JO11-junioren geldt hetzelfde schema van 16.45-17.45 uur.

Doordat globaal elke training dezelfde structuur wordt toegepast zal deze voor de pupillen na enige tijd bekend en vertrouwd voorkomen.

Het is de bedoeling dat op termijn hier ook de oefenvormen beschikbaar komen. Deze zijn dan door de trainers van de JO11 en JO9F categorie ook toe te passen bij hun eigen trainingen.

Laatst aangepast op 07 september 2016
TC Jeugd

E-mailadres

Gerelateerde items (op tag)

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90