Invullen digitaal wedstrijdformulier

Vanaf de JO15 (D) junioren maakt de KNVB gebruik van spelerskaarten en het digitale wedstrijdformulier (DWF) in Sportlink.

Het digitale wedstrijdformulier (DWF) is qua opzet gelijk aan het oude papieren formulier. De leider van het team verzorgt het invullen van de namen van de spelers van het team. Deze zijn samen met de KNVB nummers nu al ingevuld op het digitale formulier.

Het voorbereidende werk van een leider bestaat uit het aangeven van de spelers, die aan de betreffende wedstrijd als basis- en/of wisselspeler gaan deelnemen. Teamgenoten die niet aan de wedstrijd deelnemen moeten van het formulier worden verwijderd.

De voorbereidingen kunnen (ruim) voor de aanvang van de wedstrijd plaatsvinden en kunnen eventueel ook thuis op de eigen pc worden gedaan. Zes  dagen vóór de wedstrijd is het formulier beschikbaar. Op de wedstrijddag zelf kan het invullen plaatsvinden op een van de twee PC's in de kleine bestuurskamer (bereikbaar via kantine). Bij een uitwedstrijd kan dit meestal in de bestuursruimte van de desbetreffende club.

De werkwijze is als volgt.

1. Ga naar de site van sportlink: www.sportlinkclub.nl
  2. Klik rechtsboven op 'Start Sportlink Club' (oranje beeldvlak)
  3. Kies bij de verschillende sporticonen rechtsonder op het rondje met de titel 'voetbal'
    sportlink voetbal
  4. Als je de eerste keer deze site bezoekt, wordt altijd even gecontroleerd of je de juiste versie van Java op je pc hebt geïnstalleerd. Volg hiervoor de aanwijzingen op het scherm.
  5. Klik vervolgens op de tekst 'Start Sportlink Voetbal' (oranje vlak). Er verschijnt een grijs venstertje waarin je de optie kiest: 'Open with Java(TM) Web Start Launcher (default)'
  6. Na enige tijd verschijnt het inlogscherm van Sportlink Club. Hier moeten de volgende gegevens worden ingevoerd
    • Verenigingscode (BBBB05G)
    • Gebruikersnaam (te verkrijgen bij de desbetreffende coördinator:
    • Wachtwoord (te verkrijgen bij de desbetreffende coördinator: )
    • Vervolgens moet de gepresenteerde beveiligingscode worden ingevoerd. Hierbij worden alle cijfers en letters gebruikt. Let dus op met de 1, i, j o en 0! Bij een foute invoer volgt een herkansing voor een nieuwe code.
  7. Klik in de kopregel op 'Wedstrijdzaken' en daarna op 'Digitaal wedstrijdformulier'. Kies de optie 'Wedstrijden'
  8. Er verschijnt een overzicht met de wedstrijden voor het (komende) weekeinde.
  9. Via de TAB 'Voorbereiden' kunnen gegevens voor de wedstrijden worden ingevuld. Op de speeldag moet worden gewerkt via de TAB 'In te vullen'. Dubbelklikken op de desbetreffende regel opent het gewenste wedstrijdformulier.

Een korte handleiding van vv Actief is beschikbaar.

Een nog uitgebreidere handleiding voor het invullen van het digitale wedstrijdformulier is te vinden op de website van de KNVB

Laatst aangepast op 19 december 2016

Verantwoordelijk voor het creëren, bewaken en beheren van de communicatie-platformen waarop VV Actief zich uit.