Afgelastingen

A. Wij kennen twee soorten van afgelastingen:
1. Een algehele afgelasting(KNVB)
2. Een (gedeeltelijke) afgelasting door VV Actief

1. Algehele afgelasting

Wordt gedaan door de KNVB en deze wordt op de volgende wijze bekend gemaakt:
Via NOS teletekst pagina 603. Wij vallen onder het KNVB District Noord.

Staat achter "District Noord" een kruisje onder een van de categorieën dan betekent dit dat de wedstrijd(en) is/zijn afgelast.
Wij zullen bij een algehele afgelasting als vereniging verder niets te doen. Wel zullen de afgelasting op de website melden.

Verder hanteert De KNVB twee categorieën en wel A en B alsmede landelijk.

Actief heeft geen teams die landelijk spelen.

Onder de A-categorie vallen:
Mannen veld standaard t/m de 7e klasse, d.i.Actief 1
Mannen veld t/m de reserve 2e klasse, d.i. Actief 2
Vrouwen t/m de 2e klasse, d.i. geen elftal
A-B-C junioren t/m de 1e klasse, d.i. Actief A1, Actief B1, Actief C1
D pupillen top- en hoofdklasse, d.i. Actief D1

Onder de B-categorie vallen:
Alle overige teams/elftallen.

Het kan dus gaan gebeuren dat de KNVB het totale programma van de B-categorie afgelast en dat de A-categorie wel door gaat.

2. (Gedeeltelijke) afgelasting door VV Actief
Onderstaand de procedure die door ons gevolgd wordt bij weersgesteldheden die keuring noodzakelijk maken en waarbij het twijfelachtig is of er gevoetbald kan worden.
Onze consul is op de wedstrijddagen om 07.45 uur aanwezig om de velden te keuren en te beslissen of er gevoetbald kan worden. De consul heeft hierin een belangrijke stem, hij is op dat moment niet de verenigingsman maar een adviseur voor de KNVB.
Als er afgelast wordt, is dit een wel overwogen besluit geweest in belang op de eerste plaats van de gezondheid van de spelers en op de tweede plaats het belang van de velden.
Belt u a.u.b. niet het nummer van de kantine. Deze lijn moet open blijven voor andere verenigingen die ons kunnen bellen en wij moeten natuurlijk andere verenigingen van de afgelasting op de hoogte brengen. Belt U ook niet naar andere Actief kaderleden; zij kunnen u waarschijnlijk geen antwoord geven.

Bij afgelastingen wordt dit direct op de website vermeld!

Daarna zal het bestuurslid van dienst eerst de bezoekende verenigingen op de hoogte brengen. Vervolgens worden de leiders van VV Actief en de scheidsrechters gebeld. De leiders zullen vervolgens de spelers en/of ouders op de hoogte brengen.

Laatst aangepast op 19 december 2016

Verantwoordelijk voor het creëren, bewaken en beheren van de communicatie-platformen waarop VV Actief zich uit.