Corona nieuws

Volg hieronder de updates.

21 april: de jonge jeugd mag weer trainen!

Tijdens de persconferentie van vanavond werd duidelijk dat de maatregelen voorzichtig versoepeld worden. Het bestuur heeft daarom de volgende besluiten genomen:

  • De trainingen voor de jeugd t/m 12 jaar zullen weer worden gefaciliteerd vanaf 11 mei (na de meivakantie). 
  • Trainers wordt gevraagd of ze weer kunnen en willen trainen. Als dat zo is, dan zal de trainer zelf dit laten weten aan het team. 
  • Er mag niet worden gedouched bij de vereniging.
  • Er mogen geen ouders langs de lijn. 
  • Toegang verloopt waarschijnlijk via de achteringang (dus doorlopen vanaf de fietsenstalling naar achteren). 

Voor de jeugd 13 t/m 18 jaar is het besluit nog niet helder. Er zou weer getraind mogen worden, maar dan wel op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Er vindt deze week verder overleg plaats tussen de KNVB en de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten). Verenigingen worden daarna nader geïnformeerd. Het bestuur zal dit besluit volgen en dan communiceren.

Uiteraard geldt voor iedereen die traint: heb je klachten (hoesten, verkoudheid, keelklachten en/of koorts), blijf dan thuis! Je bent met dergelijke klachten natuurlijk niet welkom bij de vereniging. 

31 maart

De KNVB heeft vanavond bekend gemaakt dat de competitie dit seizoen niet meer wordt hervat. Klik hier voor hun bericht. Er mag in ieder geval tot en met 28 april niet gevoetbald worden, zo werd vandaag duidelijk. Onduidelijk is of er daarna meteen weer opgeschaald kan worden en in welke mate. De competities komen daarmee vreemd tot een einde. Er zijn feitelijk geen eindstanden, dus gaat ook geen team promoveren of degraderen. Elk team start daarom in het nieuwe seizoen in de huidige klasse. Meer informatie hierover zal nog volgen vanuit de KNVB. 

Het bestuur van VV Actief zal zich de komende dagen beraden op de verdere consequenties voor onze vereniging. We houden jullie op de hoogte.

24 maart 2020

Het lijkt nog niet helemaal duidelijk wat de consequenties zullen zijn voor het amateurvoetbal. We verwachten dat eerdaags meer berichtgeving over. Vandaag liet de KNVB weten dat de maatregelen die het kabinet op 23 maart heeft afgekondigd, onder meer met geen samenkomsten tot 1 juni, niet zouden gelden voor sporten. Vanuit NOC-NSF zijn hier nog aanvullende vragen over gesteld aan het ministerie. Wordt gauw vervolgd dus. 

Laatst aangepast op 04 mei 2020
Bestuur

E-mailadres

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90